Top 10 laptopuri ieftine în 2017

Începutul anului ne-a adus câteva modele interesante de laptopuri ieftine, dar și mai puțin ieftine. Articolul acesta vreau să fie o prezentare pentru câteva modele pe care le știu ca fiind foarte apreciate de cei care le-au achiziționat.

Mereu am fost de părere că alegerea unui laptop trebuie să se facă pentru o perioadă mai lungă de timp pentru că băieții deștepți întotdeauna vor ști să ne facă să avem nevoie de un nou gadget în perioada următoare.

Dar să lăsăm vorbăraia pentru că nimeni nu mai are timp în zilele noastre și să trecem la topul de laptopuri ieftine, bune pentru 2017. Alegerea nu este deloc ușoară având în vedere că UltraHD-ul ne bate la ușă, iar tranziția ne poate lăsa cu buza umflată.

Inițial, am făcut un top cu laptopuri pe categorii de preț, apoi cineva mi-a atras atenția că nu mă ocup așa cum ar trebui de laptopurile foarte ieftine.

Când discutăm de foarte ieftin, de sub 1500 de lei, am putea să luăm in considerare și modele refurbished. E posibil ca acelea să fie mai potrivite pentru voi, chiar dacă sunt de generație mai veche.

De exemplu, modelul de aici chiar pare foarte interesant.

Top 10 laptopuri ieftine bune în 2017

top-laptop

ilustrație cu câteva laptopuri de top

Ar fi dificil să le pot lista unul după altul, așa că am hotărât să le fac după categorii, așadar cele 10 laptopuri vor fi câte 3 în jurul valorii de 2000 de lei, de 3000 de lei, 4000 de lei și unul mai scump, high end să îi zicem.

Laptop în jurul valorii de 2000 de lei

Dacă aș avea în buzunar 2000 de lei m-aș orienta către unul dintre modelele de mai jos. Pe viitor aș încerca să le adaug și un SSD, dar poate, dacă simt nevoia de mai mult și de încă 4 GB de memorie RAM. Nu se știe niciodată când am nevoie. Așadar opțiunile mele ar fi:

Laptop HP 250 G5

hp-probook

Încep cu un model bazat pe o placă video dedicată și un procesor Intel I5. Face parte din generația Broadwell, așa că trebuie să ne așteptăm la un consum redus de energie. Nu este un laptop de gaming, dar pentru lucruri office, pentru deplasări și alte lucruri de genul puteți să alegeti fără probleme acest model.

Apreciez faptul că are un design slim. Este același design cu care ne-a obișnuit HP, de-a lungul timpului. Din punctul meu de vedere, au copiat un pic pe cei de la ASUS. Mai multe informații despre model găsiți aici.

Lenovo ThinkPad E460

lenovo laptopMă încăpățânez să vă prezint modele cu placi video AMD pentru că raportul calitate preț face ca noile generații să fie tot mai ok din punctul ăsta de vedere. Chinezii de la Lenovo au început să facă gadgeturi tot mai bune, cu prețuri mai mult decât ok. Știu că românii sunt săturați de “chinezisme”, dar dacă vorbim de Lenovo trebuie să știți că s-au ridicat foarte mult în ultimii ani.

Lenovo ThinkPad E460 este un model cu display FULL HD ce are un procesor bazat pe Skylake și face echipă bună cu o placă video AMD Radeon R5 M330, de 2 GB.

Marea lui slăbiciune, ca și a Asus X555LB este hardul. Capacitatea lui este mare, dar o să doriți mai mult de la el. Tocmai de aceea, un SSD pe viitor ar fi extraordinar. Mai multe detalii aici.

Toshiba Satellite L50-B-25C

laptop toshibaRecunosc că Toshiba nu este brandul meu preferat. Totuși modelul C55-C-1E4 pare interesant din pricina configurației. Acesta este dotat cu procesor din seria Braswell, succesorul generației Broadwell. Procesorul este un Intel Pentium N3700 tactat la 1,6 GHz și poate ajunge până la 2.4 GHz cu ajutorul Turbo Boost.

Placă video dedicată nu are însă Intel HD Graphics 5500 este mult mai performant față de generațiile trecute, iar energia consumată este mult mai mică față de generațiile precedente. Astfel, o baterie cu 4 celule face ca autonomia bateriei laptopului să fie mare. Puteți vedea mai multe detalii aici despre seria P50-C.

Laptopuri recomandate în jurul valorii de 3000 de lei

Să zicem că de la valoarea aceasta putem să discutăm un pic de jocuri. Deja există laptopuri cu procesoare bune și cu plăci video mult mai bune. Pe de altă parte se face tranziția către ultraHD, iar producătorii au început să testeze tot mai multe placi video ce vor fi disponibile pe următoarele generații de procesoare.

Laptop ASUS X550VX-XX015D
laptop asus

Asus X550JK-XX116D

Primul în listă este tot un Asus și unul foarte bun, din punctul meu de vedere. Probabil cel mai bun laptop de pe piață calitate preț. Vorbim de un laptop cu cel mai bun procesor I7 de pe la noi pentru laptopurile ieftine, vorbim de o placă video GTX și anume nVIDIA GTX 950M ce are 2 GB VRAM.

Jocuri precum FIFA 2016 merg la High fără probleme, iar în banii aceștia nu are concurență. Pentru cei care îl aleg pentru display și rezoluție, să știți că nu stă extraordinar de bine la acest capitol. Este un display de tip Glare, iar rezoluția este de 1366 x 768.

Hardul este de 1 TB și are 5400 RPM. Nu este cel mai performant, iar dacă instalați Windows 8.1 este posibil să aveți un bug ce face ca hardul să ruleze la 100%. Este o problemă generală, un bug al Windows 8.1 ce se manifestă doar pe harduri, nu și pe SSD-uri. Sper ca Windows 10 să rezolve aceste probleme.

Mai multe detalii despre el aici.

Asus R510VX-DM151D

Dacă aveți un buget un pic mai mare, puteți să vă orientați și la Asus ROG. Da, este tot de la ASUS, dar merită. Face parte din altă clasă, dar a reușit să adune mulți fani.

Modelul acesta are un ecran cu rezoluție FULL HD și display-ul este unul de tip Anti Glare. Dacă la modelele de mai sus aminteam faptul că hardul este mai lent, acest model este diferit, are unul de 7200 RPM.

Și pe video stă bine, avem o placă video de 4 GB VRAM, aceasta fiind un GTX 950M pregătită chiar și pentru modele ultraHD. Procesorul este un I7, cel mai performant de pe piața de la noi și anume I7-6700 HQ.

Are 8 GB de RAM, mai mult decât suficient pentru orice task din zilele noastre, așadar se pliază foarte bine chiar și pentru editare video. Unele persoane au fost nemulțumite de faptul că acest model nu are tastatură iluminată. La banii ăștia… e dificil. Mai multe detalii aici.

Lenovo IdeaPad Y5070

lateral laptop lenovoConcurentul direct al lui ASUS F550JK-DM152D este Lenovo IdeaPad Y5070. Modelul de la Lenovo este și el un model foarte bun. Acesta are un plus pentru placa video, dar are un minus pentru hard disk. Însă cu ușurință se poate adăuga un SSD sau adăuga ceva memorie RAM, deși eu sunt de părere că 8 GB în momentul de față sunt mai mult decât suficienți. Din testele mele făcute în jocuri, FPS-ul nu este afectat deloc între 8 și 16 GB de RAM. Dacă doriți să faceți editare sau să îl folosiți în alte scopuri este posibil să aveți nevoie de mult mai mult.

Așadar Y5070 despre care am scris aici mai multe lucruri este un model ok cu care vă veți face treaba foarte bine.

Laptopuri cu buget de peste 4000 de lei

De aici pretențiile cresc foarte mult, discutăm de laptopuri performante, cu tastatură iluminată, cu ecran ultra HD și finisaje de calitate. Din punctul meu de vedere, însă, Ultra HD nu înseamnă o oportunitate în momentul de față pentru că jocurile nu sunt optimizate, iar lucrurile nu stau atât de bine în această privință. Mai degrabă aș alege un ecran FULL HD cu o configurație de top și un SSD care să mă ajute în orice situație.

Toshiba Tecra A40-C-1DF

ToshibaAcest laptop este dotat cu procesorul Intel 6200U ce are frecvența de 2600 MHz și poate ajunge cu ajutorul Turbo Boost până la 3500 MHz, are o placă video integrată 530 pe care o folosește doar în anumite cazuri pentru a economisi energia. Este un laptop business, nu unul de gaming.

SSD-ul este de 256GB.

Acesta vine cu Windows 10 Professional preinstalat. Mai multe detalii despre model și poze găsiți aici.

Laptop Acer Aspire V Nitro Black Edition VN7-591G-74QT

laptop acer aspire v
Acer au întrat bine pe piață, mai ales pe cea ieftină de la noi. Au început să fie din ce în ce mai bine văzute aceste modele, mai ales că sunt cele mai ieftine de pe piață.

Seria de laptopuri Acer Aspire V este una dedicată gamingului. Găsim materiale de calitate, finisaje mult mai bune față de modelele ieftine, nu mai este acel plastic ce pare ieftin, ci la atingere este mult mai ok. Sub carcasă găsim o configurație de top ce ne asigură că vom juca cele mai noi titluri fără probleme.

Ca hard disk, cei de la Acer ne oferă un mix între un hard obișnuit și un SSD, așadar veți găsi un SSH cu 8 GB cache și 1 TB de stocare. Acel cache va fi folosit pentru aplicațiile uzuale, nu pentru sistemul de operare sau alte lucruri pe care le-am mai auzit. Va fi o partiție “tampon” la care nu veți avea acces fizic.

Minusul acestui model este bateria. Aceasta are doar 3 celule. De fapt și de drept, orice laptop alegeți în momentul de față pentru jocuri trebuie să știți că în 90% din cazuri îl veți ține cu încărcător. Performanțele pe baterie ale unui laptop, indiferent de marcă sunt mult mai mici față de momentul în care este folosit încărcătorul.

Mai multe detalii despre acest model aici.

Laptop Asus G771JM-T7091D

laptop-asus-lateral-usbUnul dintre cele mai vândute modele de la noi. Ce ți-ai mai putea dori de la un laptop? Modelul G771JM-T7091D are specificații de top, are design ok, dar după gusturile mele este mult prea mare pentru un portabil.

Pentru că am amintit de specificații discutăm de un laptop de top cu 16 GB de RAM, 1 hard de 1 TB + un SSD de 256 GB. Dacă aveți nevoie să stocați fișiere pe o unitate optică aveți la dispoziție un Blu-Ray.

Nu se pune problema să nu puteți să vă jucați anumite jocuri, toate funcționează pe placa video 960M de 4 GB(mai multe detalii despre placa video aici), iar procesorul i7-4710HQ nu pune nicio piedică. Să amintesc și faptul că are 12 GB de RAM?

Puteți să vedeți mai multe detalii despre acest model aici.

În concluzie:

laptop-pixV-am prezentat 10 laptopuri pe care le-am considerat că ar fi de calitate și cât mai ieftine în bugetul lor. Nu am respectat un magazin anume, dar am încercat să aleg cel mai mic preț. Iar la momentul scrierii articolului erau câteva reduceri foarte bune.
Dacă aveți neclarități privind achiziția unui laptop nu ezitați să comentați. Sau poate că aveți deja un astfel de gadget și întâmpinați anumite probleme. Este bine ca cei din comunitate să afle cât de fiabil este acel produs, dacă merită investiția pentru el.

5.0
User Rating 4.45 (11 votes)
Sending

Aboneaza-te la NewsLetter

Vei primi cele mai noi articole pe mail, o data pe saptamana.

25 Comments

 1. Ana July 25, 2015
  • Petrus March 31, 2016
 2. daniel April 28, 2016
  • Petrus April 28, 2016
 3. Gabriel July 12, 2016
  • Petrus August 8, 2016
 4. SubZero August 14, 2016
  • Petrus August 14, 2016
 5. Bogdan October 6, 2016
  • Petrus October 7, 2016
 6. Roly November 5, 2016
  • Petrus November 5, 2016
   • Roly November 5, 2016
    • Petrus November 5, 2016
     • Roly November 5, 2016
     • Petrus November 5, 2016
 7. Roly November 5, 2016
 8. Marian November 26, 2016
  • Petrus November 26, 2016
 9. dogaru November 26, 2016
  • Petrus November 26, 2016
 10. Adrian February 24, 2017
 11. Adrian February 24, 2017
  • Petrus February 26, 2017

Leave a Reply