Procesoarele Intel I9 sunt… mai mult marketing

Știm deja că cei de la Intel joacă bine cartea marketing-ului. De curând, văzând faptul că cei de la AMD lansează procesoare noi și că treaba e destul de serioasă au apăsat și ei pe pedala de accelerație. Dar au făcut-o în felul lor propriu.

Au schimbat denumiri de procesoare, au făcut marketing puternic și-au avut de câștigat. Dacă înainte puteai să spui în glumă că îți iei I9, nu I7, iată că acum e posibil să iei și I9. Totuși, gluma nu este nici pe departe falsă pentru că cei de la Intel oferă praf în ochi. Evident, din punctul de vedere al performanței unui procesor pe laptop.

Oricât de mult am vrea noi să facem componente cât mai mici ajungem într-un moment în care nu putem să avem performanța unui desktop… indiferent de laptop. Da, pe laptopuri de buget începem să avem plăci video cu performanțe tot mai apropiate de desktop, dar când vorbim de high end… nu putem egala performanțele.

Așadar, chiar dacă am pune în balanță un i9-8950HK cu un i9 din seria de desktop n-am putea să le comparăm. Fără discuție, cel de desktop este mult mai performant, chiar nu s-ar putea egala cu un I7 de desktop.

Privind un pic în ansamblu și analizând testele observăm că diferențele între I7 și I9, de pe zona de laptopuri, este nesemnificativă. La fel de bine ar putea fi numit I7 și acest procesor I9.

TwitterFacebook

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.