De ce n-aș cumpăra un laptop de buget mic

În ultima vreme, laptopurile tind să fie tot mai mici, tot mai subțiri. E o cerință atât a celor din marketing, cât și a clienților. Vor lucruri tot mai mici, tot mai portabile.

Într-adevăr, ne mișcăm foarte mult în ultimii ani, dorim să cărăm tot mai puțin și să fim tot mai comozi. Vrem ca orice laptop să fie o tabletă cu tastatură sau nici măcar atât.

Problema este că aceste laptopuri sunt incredibil de proaste. Serios. Cu cât este mai compact, cu atât interiorul este tot mai prost realizat.

Să mergem pe puterea exemplului și să ne uităm în interiorul unui laptop de 1500 de lei.

Observăm că placa de bază este o glumă. Mai mai ca circuitele pe care le avem de la USB-uri să ajungă direct pe procesor. Mă mir că au gândit să adauge măcar un ventilator pentru răcire.

În rest, parcă totul este făcut de un student la electronică.

Evident că toate componentele sunt integrate pe placa de bază și orice upgrade este aproape imposibil. Spun aproape doar din prisma faptului că orice intervenție la un service ar însemna în jur de 5-600 de lei. Mai bine mai strângi un pic și îți mai iei un model nou.

Din punctul meu de vedere, n-ar trebui să fie așa ceva pe piață. Pur și simplu sunt modele care ar putea să fie oricând duse în garanție. Poți să ai neșansa să îți pice exact după ce a ieșit din garanție.

Decât să dați o sumă foarte mare pe așa ceva mai bine investiți un pic și luați ceva care n-are totul integrat.

Aboneaza-te la NewsLetter

Vei primi cele mai noi articole pe mail, o data pe saptamana.

2 Comments

  1. Stefu Catalin November 13, 2017
    • Petrus November 13, 2017

Leave a Reply