HP ProBook 470 G4 – un laptop din generația Kaby Lake de 17.3′ și licență de Windows 10

În acest articol o să discutăm despre HP ProBook 470 G4. Este vorba despre o serie multimedia, bazat pe o configurație Intel.

Cei de la HP s-au nișat interesant cu modelul lor. Au ales să pună pe piață un model destul de mare, de 17.3′ alături de o placă video intermediară. Eu nu prefer aceste laptopuri, deși diferențele nu sunt chiar atât de mari, dacă stai și le analizezi bine.

Conectori și alte specificații

HP ProBook 470 G4SPECIFICAȚII TEHNICE
SecuritateKensington Lock
Material carcasaplastic
ConectoriUSB Type C
Wireless802.11 ac
Rețeagigabit
Bluetooth4.0
DVD RWda

Puterea de procesare

Îmi place faptul că cei de la HP au reușit să pună cea mai nouă generație de procesoare pe un laptop de buget mediu. Discutăm despre un model Intel Kaby Lake ce lucrează pe 14 nm și face parte din categoria procesoarelor ULV.

Este vorba despre I5 7200U ce se află în topul procesoarelor Kaby Lake, din seria ULV.

Procesorul are încorporată o placă video Intel Graphics 620 ce face față chiar și cerințelor mai ridicate. Mă gândesc la un film 4k, la redarea de pe Youtube a tot felul de prezentări video sau chiar jocuri entry level.

Placă video dedicată

Cât despre placa video dedicată nici nu se pune problema că nu putem să jucăm cele mai noi titluri. Sigur, cea mai mare problemă va fi pentru răcire.

Fiind un model multimedia nu s-a insistat atât de mult pe zona de răcire. Practic, nici nu prea sunt componente ce se pot încălzi. Diferența între placa video dedicată și cea integrată este de câteva procente îndreptate spre cea dedicată. Se observă mai mult în aplicații 3D. Chiar dacă este un laptop silver, nu este de gaming. Așadar, nu insistați cu el dacă vreți așa ceva. Dacă vă orientați spre business este alegerea perfectă.

Memorie RAM

DDR4 începe să fie mainstream așa că ne așteptăm din ce în ce mai mult la modele cu aceste plăcuțe de RAM. Lucrează la 2133 MHz și poți adăuga, fără probleme, încă un modul de RAM fără a pierde garanția.

Avem 8 GB de RAM și fără probleme putem adăuga încă 8 GB. Totul se face foarte repede.

Stocare

Suntem în perioada în care SSD-urile sunt la putere. Poate că în următorii 5 ani de zile nu vom mai vedea HDD-uri pe piață. Totuși, cei de la HP preferă să aleagă o variantă veche, pe HDD. Nu aș pune pret pe capacitatea unui HDD de 5400 RPM. Îmi doresc mai mult de la un laptop, fie și business.

Cred că următorul lucru pe care ar trebui să îl faceți ar fi să luați și un SSD și să înlocuiți DVD RW dacă nu îl mai folosiți.

Bateria

Să pui baterie de 3 celule pe un laptop ULV este ok. Totuși, sunt modele ce au mult mai multe celule și se descurcă decent și ele. Sigur, nu avem o placă video dedicată solicitantă, nu consumă atât de mult curent.

Display

Nu este vorba despre un display IPS așa cum mă așteptam, ci despre un LCD ce are culori un pic cam reci. M-așteptam să fie anti glare, așa că se descurcă bine în luminozitate mare. Nu vă închipuiți că puteți sta cu acesta la soare și să lucrați.

Sunet

Nu excelează la sunet, din păcate. Are 2 difuzoare stereo, decente, dar nu wow. Mi-ar fi plăcut ca înaltele și mediile să exceleze. Avem parte de DTS® Sound™, totuși.

Review HP ProBook 470 G4

Păreri Pro

  • Bateria
  • Calitate Display
  • Răcire

Păreri Contra

  • Hard Disk încet
  • Mi-aș fi dorit o placă video mai ok
  • Sunet
Concluzie: Am încercat să realizez un articol prin care să vă ajut să vă convingeți dacă modelul acesta este ok pentru voi. Am încercat să intru în detaliu cât s-a putut de mult. Poate că ar fi ok să alegeți și o variantă cu placă video mai performantă, în cazul în care vă jucați. Dacă nu, pentru editare este foarte ok. Sigur că da, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să supliniți bugetul pentru un SSD.
Voturi: 4 din 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.