Despre Arduino. Piese electronice și cum să te ferești de scurtcircuitări.

Arduino este acea platformă utlizata atunci când trebuie să programăm o serie de procesoare Atmel. Deși acest univers infinit de posibilități programatorice și tehnologice, Arduino, este foarte complex. Majoritatea studenților începători, dar nu numai, sunt speriați să lucreze cu acest tip de piese electronice.

Frica de curenții puternici pare să fie motivul, dar Arduino, este inofensiv când vine vorba de voltaj. Poate funcționa și cu 5V, iar letal pentru om, ar fi un voltaj de peste 24V. Dacă am eliminat această temere, vă vom da câteva sfaturi pe care să le aplicați atunci când folosiți Arduino.

Deconectează-l dacă se încălzește.

De cele mai multe ori Arduino va fi conectat la USB laptop-ului sau calculatorului. Dacă observați că placa se încălzește treptat spre o temperatura nu tocmai confortabilă atingerii, deconectați imediat placă de la portul USB, încercați să descoperiți cauza și reluați din nou experimentul cu la fel de multă grijă.

Arduino trebuie alimentat doar la un port USB

În principiu, Arduino poate fi alimentat din surse exterioare cu voltaje cuprinse între 7V și 12V, dar transformatorul pe care îl veți folosi dumneavoastră, poate, printr-o mică șansă să nu fie chiar bine filtrat, adică s-ar putea să aibă vârfuri de tensiune de peste 12V, dacă este așa, Arduino se va arde. Recomandăm pentru o siguranță maximă să conectați placă Arduino la un port USB întotdeauna.

Obiecte metalice, mai sensibile decât piese electronice.

Nu este proiectat să fie folosit singur, fără carcase, protecții, etc. Așadar Arduino nu este izolat deloc, în special în partea dorsală. Când lucrezi cu Arduino trebuie să te asiguri că nu ai obiecte metalice pe aproape. Dacă din greșeală atingi acea zona neizolata cu un obiect metalic, riști să scurtcircuitezi și placa, și portul USB, iar cu încă puțîn ghinion, riști să arzi și placa de baza a laptopului sau calculatorului.

De unde poți cumpără Arduino.

Frecvența produselor de tip Arduino, Arduino UNO este foarte crescătoare în aria comercianților care vând produse provenite din China, Ebay, Aliexpress, etc. Nu va recomandăm să folosiți aceste platforme pentru achiziționarea produselor de tip Arduino. De obicei se vând la set, nu știi de la cine cumperi, etc. Va recomandăm să va cumpărați produsele Arduino de aici

Cum instalez un driver pe Arduino?

Din nou, nu recomandăm produsele ieftine sau provenite din China, deoarece acestea necesită un driver special pentru fiecare componentă care apoi va încarcă programul în procesorul Arduino-ului.

Mai întâi de toate, Arduino trebuie conectat la calculator sau laptop, apoi trebuie să mergeți în locația unde a fost dezarhivat driverul. Dacă nu funcționează în acest mod, de obicei în driver veți găsi un executabil care care va forța instalarea. Arduino trebuie să rămână conectat pe toate durata întregului proces.

Tu ai folosit la vreun proiect Arduino?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.