Cum achiziționez un laptop în rate. Tot ce trebuie să știu despre acestea și cardurile de cumpărături

Să iei un laptop în rate ar trebui să fie considerată o investiție. E drept, e greu să strângi bani în zilele noastre, mai ales că discutăm de România, o țară în care prețurile sunt mari, iar salariile sunt așa cum sunt.

E greu, e foarte greu să strângi sume mari de bani pentru gadgeturi. Sunt persoane care aleg să facă rate, să achiziționeze de pe cardurile de cumpărături tot ceea ce au nevoie.

Este idee bună, tocmai de aceea trebuie privit acest lucru ca pe o investiție. Poate că ăsta este și motivul pentru care, statistic vorbind, tot mai multe persoane aleg să ia laptop în rate.

Așadar, iată câteva detalii ce vă ajută să faceți cea mai bună alegere. Pe parcurs, sper să mai completăm articolul cu informații utile. Dacă aveți și alte sugestii nu ezitați să o faceți în secțiunea de comentarii.

Laptopuri, în rate, de la eMAG

ecredit


eMAG este unul dintre cele mai mari magazine online. Au disponibile foarte multe programe de rate fără dobândă. Puteți folosi serviciile următoare:

 • Card CETELEM
 • ING Credit Card – ING Bank
 • Star CARD – Banca Transilvania
 • CardAvantaj si Optimo Card (pentru cumpărăturile efectuate in showroom-urile eMAG)
 • Card Raiffeisen Bank *doar pentru produsele vandute de eMAG
 • Bonus Card Garanti
 • BRD Finance
 • BCR – Cardul BUN de PLATA
 • Bancpost
 • EuroLine American Express si EuroLine-MasterCard

Mai nou, puteți să luați un credit până la 36 de luni, de la eMAG.

Rate prin ING Credit Card – ING Bank la eMAG

Se poate lua un credit de minim 100 de lei atât din online, cât și în showroom. Puteți folosi aceste rate și pentru a comanda din MarketPlace. Rata se poate eșalona în 12 rate fără dobândă sau în 24 de rate sau 36 de rate cu o dobândă anuală de 12%.

Rate prin StarCARD – Banca Transilvania

Dacă aveți card la Transilvania poți accesa cardul de 12 rate fără dobândă. Mai mult, dacă aveți card StarBT puteți să accesați programul cu cardurile următoare:  STAR Forte: MasterCard Forte, MasterCard Forte pentru Medici, STAR Gold: Visa Gold, Visa Gold BT-Rotary si STAR Platinum: Visa Platinum. Citiți mai multe aici.

Raiffeisen Bank

Dacă înainte puteai să faci rate doar pentru 6 luni, iată că piața a devenit concurențială și poți obține credit pentru 12 luni și de la cei de la Raiffeisen. Este necesar să aveți unul dintre cardurile următoare:

 • Raiffeisen Bank Standard
 • Raiffeisen Bank Vodafone
 • Raiffeisen Bank Gold
 • Raiffeisen Bank World

Aveți un tabel aici ce vă ajută să vedeți exact toate magazinele de la care puteți obține credit rapid.

Card Avantaj

Cardul de cumpărături de la Credit Europe Bank este cel mai vechi de pe piața românească. Ei au fost primii care au oferit asemenea credite persoanelor fizice din România. Se pot lua până la 24 de luni de rate fără dobândă, însă cu condiția să plătiți rata integrală.

La eMAG puteți alege până la 12 rate fără dobândă pentru acest tip de card.

BonusCard Garanti

Tot 12 rate fără dobândă se pot lua și de la Garanti. Asta pentru că este disponibilă o ofertă prin care puteți obține până la 12 rate. În mod normal, aceștia aveau 4 rate fără dobândă fie din showroom, fie online.

BRD Finance

Și grupul BRD face parte din campania de 12 luni fără dobândă. Totuși, se pot lua de la 3 până la 12 rate fără dobândă inclusiv din Marketplace, cu precizarea că din Marketplace se poate comanda doar online.

Puteți folosi cardurile următoare: allinclusive BRD Finance, „Bani doar Bani”, Real, Catena, Dacia, Daniel, Diverta, Goldo, Praktiker, Reader’s Digest, Tarsago, Renault, Rombiz, Staer, Altex, Media Galaxy pentru a face cumpărături.

BCR – Cardul BUN de PLATĂ

Se pot plăti până la 12 rate. Chiar, dacă dispuneți de bani mai mulți puteți să alegeți să accesați mai puține rate: 2, 3 sau chiar 4 rate. Se poate folosi oricare din cardurile următoare:

 • BUN DE PLATA Standard MasterCard sau Visa (inclusiv contactless)
 • BUN DE PLATA Gold MasterCard sau Visa
 • MasterCard GOLD EUR
 • BCR Wizz Air MasterCard
 • EPB Platinum sau World Signia MasterCard

Cum obținem creditul online?

Este foarte simplu. Trebuie doar să ne adăugăm produsele în coș și să selectăm că dorim să plătim în rate. Sistemul de rate este cel oferit de către eMAG și întreaga procedură este disponibilă aici.

Totuși, puteți apela și ratele de care vă povesteam mai sus și anume prin Cardurile de Credit sau de Debit.

Laptop, în rate, la PcGarage

rate-flanco

Dacă v-au dezamăgit anumite produse de la eMAG sau nu v-a plăcut suportul tehnic puteți alege să achiziționați de la PcGarage. Sigur, alături de Flanco, FashionDays fac parte din același grup, au același patronaj, însă, în anumite cazuri, au prețuri mult mai bune. Mai ales în cazul nostru, când discutăm despre răcirea camerei noastre. 🙂

Situația se prezintă foarte bine și din punctul de vedere al celor de la Flanco. Puteți obține finanțare de la 2 luni până la 20 de luni, în funcție de banca cu care alegeți să lucrați.

Cardul Cetelem

Puteți alege până la 20 de rate fără dobândă cu condiția ca valoarea creditului să nu fie mai mică de 2000 de lei. Aceste achiziții se pot face atât online, cât și în magazinele din țară.

Raiffeisen Bank

La Raiffeisen situația este un pic diferită. Puteți eșalona datoria pe 2, 3, 4, 6 sau chiar 12 luni fără dobândă.

Card Avantaj

Se poate eșalona pe 2, 3, 4 luni, cu o perioadă de grație de 45 de zile. Puteți să citiți mai multe aici.

ING Bank

La ING, prin PcGarage se pot lua credite de 12 rate fără dobândă. Dacă nu mă înșel, chiar și în bazar sunt câteva lucruri interesante ce merită atenția voastră.

Laptop, în rate, la evoMAG

Sunt cam aceleași servicii de creditare. Puteți să le parcurgeți aici.

Dacă aveți întrebări referitoare la alegerea laptopului, dacă sunteți nehotărâți, iată aici un articol ce vă ajută. Dacă vreți mai multe detalii secțiunea de comentarii vă stă la dispoziție.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.