Câteva păreri despre modelul X756UB-TY011D, de la ASUS

Am stat un pic pe gânduri înainte să vă prezint modelul următor de laptop. Este vorba despre încă un model din generația Skylake. Laptopul despre care vreau să discutăm astăzi este ASUS X756UB-TY011D, un model cu diagonală mare, foarte interesant pentru filme și activități pentru care avem nevoie de un display cuprinzător, ca să zic așa.

ASUS ne-a obișnuit cu hardware performant la prețuri decente. Iată că, de data aceasta, nu se întâmplă chiar așa. Modelul acesta îl găsim la un preț puțin mai ridicat, dar tocmai din cauza faptul că avem de-a face cu un 17.3′.

Imediat după ce deschidem cutia laptopului ne dăm seama că nu este tocmai mic. Este un mic înlocuitor al calculatorului personal, pentru cei care au nevoei de spațiu de lucru, pentru cei care doresc să treacă la filme văzute pe calculator, la filme pe laptop.

Îmi duce gândul la filme faptul că avem de-a face cu un laptop care are un hard foarte mare, de 2 terabiți de informație. Sincer să fiu este unul dintre puținele pe care le-am văzut cu atât de mult spațiu de stocare. Am văzut cu 1 TB sau, cel mult, 1.5 TB, dar nu 2 TB.

Specificații tehnice
ProcesorIntel Core i5-6200U, 2.3 GHz
Placa videoNVIDIA GeForce GTX 940M, 2GB DDR3, 64 biti
Display15.6 inch, Glare, 1600 x 900 pixeli
Memorie4 GB DDR3
HDDHDD 2TB, 5400 rpm + SSD 16 GB M.2
Conectivitate2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI, VGA, jack combo audio / microfon, Wireless 802.11 an, Bluetooth 4.0, card reader, microfon incorporat, camera web HD, Gigabit Ethernet LAN
AcumulatorLi Polymer 2 celule, 44Wh
Dimensiuni380 x 251 x 29.2~31.7
Greutate2.7 Kg
AlteleTastatura internationala

Specificațiile din tabelul de mai sus sunt suficiente din punctul meu de vedere pentru utilizarea de zi cu zi. Chiar și în jocurile ușurele, care au fost lansate anii trecuți pot fi jucate. Vă spun din start, însă, să nu aveți pretenții foarte mari de la jocurile pretențioase. Chiar dacă nu este o rezoluție ridicată nu vă așteptați să jucați Star Wars Battlefront sau ceva asemănător.

Interesant este faptul că, deși este mare, design-ul este subțirel și chiar au reușit să le aducă un aer profesional modelelor din seria X.

Atenție, în filmulețul de prezentare modelul este prezentat ca are hardware mai performant și port USB Type C. Modelul acesta nu este dotat cu așa ceva.

2 Comments

  1. andrei August 19, 2016
    • Petrus August 20, 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.