ASUS X555LB-XX026D – laptop multimedia decent și pentru jocuri

Am tot recomandat laptopurile celor de la ASUS, așa că, inevitabil, mi-a mai trecut unul prin mână. Raportul calitate preț este mulțumitor pentru aproape orice utilizator din România.

Modelul care mi-a trecut prin mână este unul interesant: ASUS X555LB-XX026D.

Seria X555LB este bine realizată de către cei de la ASUS și cred că este unul dintre modelele reușite ale acestora. Sigur, toate acestea raportate la prețul de achiziție. La data scrierii articolului acesta ajungea în jurul sumei de 2400 de lei.

Pozele de mai sus nu sunt profesionale, nu am avut un gadget suficient de bun, iar pozele au fost făcute cu un Note 3. Sper ca următorul laptop pozat să fie mult mai profi pozat. Defectele, însă, le spunem noi, aici, în articol.

Specificații tehnice pentru ASUS X555LB-XX026D

ProcesorIntel Core i5-5200U, 2.2 GHz
Placa videoNVIDIA GeForce GTX 940M, 2GB DDR3, 64 biti
Display15.6 inch, Glare, 1366 x 768 pixeli
Memorie4 DDR3L 1600 MHz; maxim 16 GB memorie, 1 slot liber
HDDHDD 1TB, 5400 rpm
Conectivitate2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, HDMI, VGA, jack combo audio / microfon, Wireless 802.11 an, Bluetooth 4.0, card reader, microfon incorporat, camera web HD, Gigabit Ethernet LAN
AcumulatorLi Polymer 2 celule, 56Wh
Dimensiuni382 x 25.8 x 256 mm
Greutate2.3 Kg
AlteleTastatura internationala

Așa cum se observă in poze, avem de-a face cu un laptop slim, ușor de transportat și cu aspect plăcut. Eu am rămas plăcut impresionat de aspectul acestuia.

Nu are rost să intru în detalii tehnice privind configurația laptopului. V-am prezentat-o mai sus, în tabel.

Pot să vă atrag atenția că este un model cu baterie și memorie RAM integrată. Pe lângă plăcuța integrată puteți să adăugați foarte simplu și o memorie RAM să îi zicem dedicată.
Laptopul are locaș separat pentru upgrade și puteți pune chiar și o plăcuță de 8 GB de RAM. Totuși, trebuie să fiți atenți când alegeți memoria RAM. Cel mai indicat ar fi să urmați tutorialul ăsta pentru a vedea ce trebuie să alegeți.

Cum se descurcă laptopul în jocuri?

Am evitat de fiecare dată să vă recomand laptopuri care nu sunt pentru jocuri. Nici acesta nu este, tocmai de aceea îl trec în categoria multimedia. Avantajul oferit de rezoluția mică face ca laptopul, în jocuri, să se descurce decent.

Evident că se încălzește un pic dacă insistați pe jocuri, dar materialul ce aduce cu aluminiul dă senzația de rece. Eu v-aș recomanda să nu jucați în pat sau pe suprafețele care vă pot acoperi gurile de răcire.

Oricum ar fi, în categoria aceasta de preț, compromisul este cel mai mic dacă îl alegeți pentru jocuri. Din punct de vedere hardware este cam ceea ce trebuie.

Drivere

Încă se mai caută drivere pentru Windows 7. Eu nici nu am stat la discuții. Având în vedere că doresc să îi adaug un SSD nici nu se pune problema să mai trec înapoi, pe Windows 7. Am pus Windows 10 pe curat, l-am instalat imediat, iar totul a decurs cum trebuie. Driverele au fost recunoscute direct din Windows Update. A trebuit doar să instalez ATK package de pe site-ul ASUS pentru a putea folosi tastele FN de pe tastatură.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.