ASUS PRO P2530UA-XO0492T, unul dintre cele mai reușite laptopuri cu Windows 10

ASUS PRO P2530UA-XO0492T este un laptop multimedia cu influențe de business. Cred că asta este cea mai ok descriere pe care o putem face în legătură cu această serie. Nu poți avea pretenții ca acesta să fie foarte performant pe partea de gaming, dar cu siguranță este una dintre cele mai bune variante dacă dorești mult mai mult de la tine. Dacă dorești să fii productiv și să ai un laptop cu care să te poți deplasa oriunde.

Puterea de procesare

Îmi place faptul că cei de la Asus au reușit să pună cea mai nouă generație de procesoare pe un laptop de buget mediu. Discutăm despre un model Intel Kaby Lake ce lucrează pe 14 nm și face parte din categoria procesoarelor ULV.

Procesorul are încorporată o placă video Intel Graphics 520 ce face față chiar și cerințelor mai ridicate. Mă gândesc la un film 4k, la redarea de pe Youtube a tot felul de prezentări video sau chiar jocuri entry level. Fără cele care ar putea consuma prea multe resurse 3D. Totuși, cine își ia așa ceva n-ar trebui să se gândească la jocuri.

Placă video dedicată

Cât despre placa video dedicată nici nu se pune problema că nu putem să jucăm cele mai noi titluri. Sigur, cea mai mare problemă va fi pentru răcire.

Fiind un model multimedia nu s-a insistat atât de mult pe zona de răcire. Aici va trebui să fim un pic atenți. Dacă vrem ceva mai mult poate ar trebui să ridicăm un pic bugetul spre un model de gaming.

Un mare avantaj este nVIDIA Optimus. O să vă ajute foarte mult în optimizarea setărilor pentru jocurile voastre.

Memorie RAM

DDR4 începe să fie mainstream așa că ne așteptăm din ce în ce mai mult la modele cu aceste plăcuțe de RAM. Lucrează la 2133 MHz și poți adăuga, fără probleme, încă un modul de RAM fără a pierde garanția.

Stocare

Suntem în perioada în care SSD-urile sunt la putere. Poate că în următorii 5 ani de zile nu vom mai vedea HDD-uri pe piață. Modelul de față are un hard disk de 1TB ce lucrează la 7200 de RPM. Este mult mai bine față de variantele pe 5400 RPM. Sigur, dacă există buget cred că vă puteți orienta și spre un SSD.

Bateria

Să pui baterie de 6 celule pe un laptop ULV mi se pare o decizie excelentă. Zic asta pentru că pe cele mai multe le găsim cu maxim 4 celule. Probabil că și placa video are un rol, dar oricum, dacă îl setați să ruleze pe integrată aveți șanse să folosiți chiar și 5 ore laptopul, pe baterie.

Display

Aș fi vrut mai mult. Aș fi vrut ca în banii ăștia să discutăm despre un ecran FULL HD, nu de HD Ready. Cred că se poate introduce cu ușurință. Din punctul meu de vedere, acesta este marele minus.

Sunet

Nu excelează la sunet, din păcate. Aș fi vrut să văd un parteneriat cu firmele consacrate, să vedem lucruri frumoase, din punctul de vedere al fidelității sunetului. Oricum, cei de la Asus au avansat destul de mult în ceea ce privește calitatea sunetului. Sunt mai ok față de generațiile precedente. Poate că Asus SonicMaster chiar face diferența.

Conectori și alte specificații

ASUS PRO P2530UA-XO0492TSPECIFICAȚII TEHNICE
SecuritateKensington Lock
Material carcasaaluminiu/ plastic
ConectoriUSB Type C
Wireless802.11 ac
Rețeagigabit
Bluetooth4.0
DVD RWda

În concluzie, este un model de luat în calcul. Sigur că mi-as dori mai multe de la un astfel de laptop. Totuși, materialele sunt mai scumpe și probabil că asta este motivul pentru care avem un preț mai ridicat pentru această serie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.